Zalman пускат официално охладителя за Radeon HD 5800
Zalman пускат официално охладителя за Radeon HD 5800


В началото на годината от Zalman показаха няколко продукта, които възнамеряваха да пуснат в продажба. След като реализираха намеренията си относно Mid-Tower компютърната кутия Zalman Z7 Plus, ето че дойде ред и на охладителят VF3000A, който вероятно ще предизвика интерес в притежателите на Radeon HD 5800 видеокарти. Той е насочен именно към охлаждането на Cypress графичните ускорители HD 5850 и HD 5870.

Техническите данни на нестандартния VF3000A са: размер – 239 х 98 х 51 mm; тегло – 430 g; медна основа; пет медни топлопроводящи тръби; обширен алуминиев радиатор; два 92-милиметрови вентилатора с лагеруване от типа EBR Bearing (Enter Bearing, което е подобно на динамично-флуидното лагеруване, т.е. използват се лагери с флуидно триене – бел.ред.).

Скоростта на въртене на перките се задава от регулатор на оборотите и се изменя в границите от 1300 об./мин. до 2500 об./мин., при които шума варира от 18dBA до 32dBA.

В комплекта са включени: гумени пръстени и шайби за обиране на вибрациите; нипели; пружинки; пластмасови шайби; фиксиращи гайки и шпилки; термопаста ZM-STG2M; FAN MATE 2 потенциометър и преходник към молекс захранване; термолепенки; алуминиеви радиатори за силовите елементи и чиповете памет; и др.

Как точно се монтира VF3000A върху видеокартата може да видите от следната картинка:

 

Цената на охладителя все още не е известна.
новости и нови технологии,видео карти
Подобни новини :
Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9