Спестяване на място с изключване на режимите hibernation и hybrid sleep
Въпреки, че функции като hibernation и hybrid sleep са полезни за много хора, има и някои които никога не ги използват и предпочитат да изключват своя лаптоп или настолен компютър когато не го използват.

За такива потребители има смисъл напълно да изключат тези функции, защото това означава спестяване на пространство използвано за генериране на файла на hibernation (hiberfil.sys). В тази статия ще ви покажа как да изключите тези две функции и да спестите дисково пространство, метода е приложим за Windows 7


Първо трябва да стартиране Command Prompt в административен режим. За да направите това натиснете Start напишете думата "cmd" в полето за търсене на стат меню, щракнете с десния бутон върху cmd.exe и изберете "Run as administrator".

За да спрете функцията hibernate напишете "powercfg -h off" и натиснете Enter.

Щом направите това ще забележите, че файла hiberfil.sys е изчезнал от устройство "C:" и свободното пространство на диска ви сега е малко по-голямо.

Ако щелаете да включите обратно функцията Hibernate следвайте същата процедура и напишете следната команда; "Powercfg -h on".
Подобни новини :
Изключване на Hibernation при Windows Vista
Всички настройки за Windows 8 на едно място.
Как да добавиме в контекстното меню на десктопа:Shutdown, Restart, Lock и Sleep ?
Бързо изключване
Автоматично изключване на компютъра
Изключване на Hibernate на Windows 7
Включване и изключване на Windows Defender
Включване(Изключване)на Windows XP firewall
Изключване на System Protection в Windows 7
Изключване на автоматичното дефрагментиране при Windows7