Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9
         Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9
         Mozilla и Google пускат конкурентни версии на IE 9Освен ако не живеете в някоя землянка, то тогава сигурно вече знаете, че съвсем наскоро от Microsoft пуснаха публична бета версия на Internet Explorer 9. От редмъндската компания дават доста интересни статистики, в които „смазват” всички конкуренти, като твърдят, че IE9 е първият браузър, който включва пълно хардуерно ускорение за всички HTML5 елементи. Да бъдеш първи в дадено начинание е наистина забележително, но да бъдеш втори дали не е по-добре?

Както изглежда, от Google първи ще се противопоставят на Microsoft. Според информацията в интернет, Chrome 7 ще бъде с 60 пъти по-бърз от предишната версия. Освен това, в последните версии на браузъра има значително подобрение при показването 2D графики. Интересното тук е, че за разлика от IE9, Chrome 7 ще работи безпроблемно на Windows XP, Vista, 7, Mac OS и Linux.

Според последните тестове, извършени чрез Test Drive сайта на Microsoft, IE9 продължава да бъде пред Chrome 7, но разликата между Chrome 6 и последната версия е огромна.

Трябва да се отбележи, че Google не е единствената компания, която работи върху внедряването на хардуерно ускорение в браузъра си. От Mozilla също включиха хардуерно ускорение за част от компонентите на Firefox. Може да се каже само едно – дългоочакваната „Война на браузърите” наближава.