Разширения (добавки) за google chrome за ...
   Разширения за google chrome за ... родители

Разширения за родители:

 1. Adblock Lite е бърз и лесен начин да блокирате рекламите докато сърфирате. Това е добавка, която не се нуждае от предварително конфигуриране преди да започнете да браузвате и скрива рекламите преди те да се появят на страницата. Нуждае се от ежедневно обновяване.
 2. BitDefender QuickScan притежава пълните предимства на така нареченото “in-the-cloud” сканиране и може да открие зловреден софтуер и вируси за по малко от минута, като отнема много по малка част от ресурсите на системата ви, необходими за сканиране с обикновена антивирусна програма инсталирана на компютъра ви.
 3. CEOP’s internet safety advice е инструмент разработен от  Child Exploitation и Online Protection (CEOP) Centre/Център за експлоятиране на деца и онлайн защита/ . Изтеглете тяхното разширение и дръжте специалистите от тази организация да ви помагат където и когато използвате интернет.
 4. Click&Clean изтрива историята на браузъра, въведените интернет адреси, флаш кукитата/бисквитките/, deletes browsing history, typed URLs, Flash cookies, всички следи от вашите онлайн активности, за да защити вашата сигурност и лични данни, особено ако ползвате чужд компютър.
 5. F Off! е филтър за нецензурни думи за Google Chrome, който почиства интернет от мръсни думи и изрази. Вярно е че е за английски думи, но признайте че доста от мръсните думи, които използват малките деца са именно от този език. Това е чудесно приложение за хора, които биха искали да избират какъв вид език да консумират в уеб пространството, или за тези които искат да направят интернет по-чисто място за техните деца.
 6. FlashBlock ви позволява да блокирате всички Flash опции или да селектирате това, което желаете и да си създатете списък с функции за флаш-а по уеб страниците. Всеки елемент с  Flash се заменя с контейнер, който позволява да заредите само избрани елементи от дадена  страница.
 7. Ghostery ви позволява да защитите вашата самоличност и лично пространство като открива следи, уеб бъгове, знаци от уеб страници и мрежи с опасни реклами, компании занимаващи се със събиране на лични данни за потребители, уебмастъри на сайтове и други компании и хора, които се интересуват от вашата активност или от тази на децата ви в мрежата.
 8. LinkExtend създава лента с инструменти, позволяваща на родителите да настроят безопасно сърфиране на децата си в интернет, да инсталират KidSafe сигнал за уведомяване и инструмент за изтриване. Страхотен инструмент както за родители така и за деца.
 9. PasswordFail Extension е инструмент, предупреждаващ потребителя ако уеб сайтът, който използва в момента съхранява пароли в обикновен текст, практика която е ненужна и опасна.
 10. SiteAdvisor for Chrome е основан на базата на известната антивирусна компания McAfee и нейния продукт SiteAdvisor и ви предупреждава за рейтинга и сигурността  на страницата преди да я отворите.
 11. WOT, или “Уеб на доверие”, е приложение за безопасност, който ви предупреждава за рискови сайтове, които мамят потребителите си, доставят им malware или им изпращат  спам. Има и класация на уеб сайтове-на кои от тях може да се вярва за безопасно сърфиране, пазаруване и търсене в интернет.

Разширения за забавление на децата:

 1. Chrome TV е безплатен плъгин позволяващ на потребителите да гледат онлайн телевизияis директно от техния Chrome браузър. С повече от 3000 ТВ канала от цял свят, това е най-добрия начин да гледате лесно ТВ на вашия компютър. Освен хилядите канали на най-различна тематика има и специален канал за деца, с който ще можете идеално да намерите работа на вашите малчугани.
 2. Cooliris трансофрима вашия уеб браузър в изцяло 3D стена за търсене, преглеждане, гледане и споделяне в интернет. Разширението  Cooliris включва плъгин изискващ достъп до вашата графична карта на компютъра ви за да рендира и осигори още по добра резолюция и преживяване в тази 3D стена. Cooliris също помага на родителите да изглеждат готино пред децата си!
 3. Flixster Movies разширение позволяващо ви да намирате информация и всичко интересно покрай най новите филми, които излизат, както и да гледате техните трейлъри директно от този инструмент.
 4. Justin.tv Channel Browser показва това, което дават по Justin.tv без да влизате в сайта. Можете да гледате и търсите видео клипове на различна тематика, които да гледате.
 5. Kidstube Button позволява на интернет потребителите само с един бутон да отворят KidsTube, и да избегнат ненужното търсене. KidsTube има широк набор от вариации на клипове за различните възрасти. Изключително занимателен сайт за деца.
 6. One Manga Reader помага на потребителите да следват най-новите тенденции от любимите си manga и  One Manga уеб сайтове, които набират изключителна популярност сред младите. “Mangas” са сортирани в азбучен ред в списък, а  “Mangas” с най-новите ъпдейти се появява на върха на листа.
 7. TV Chrome е ТВ добавка за Google Chrome, която позволява на юзърите да гледат на живо 2780 телевизионни канала сортирани по страни и категории директно от своя Chrome браузър.

Разширения за обучение:

 1. Basic Calculator е прост и лесен за използване калкулатор, позволяващ да си избирате любим стил и иконки. Много удобен инструмент!
 2. Chrome Dictionary Lite ни дава възможност да преведем думите във всяка страница, която сме отворили с браузъра. За да преведете дума от страницата натиснете иконката на разширението с лупичката и задръжте върху желаната дума с курсора и ще ви излезе като балонче превода за езика, който сте избрали от настройките на разширението.
 3. Diigo Web Highlighter and Bookmark маркира уеб страниците, които четете с различни цветове. Също така позволява поставянето на тагове и лепването на бързи бележки!
 4. Fast Typer е както игра, така и средство за обучение като потребителите виждат колко думи могат да подредят в рамките на минута. Забавно е!
 5. Google Dictionary помага да определите значението на думата с двойно кликване. Веднъж като кликнете, малък поп-ъп прозорец изкача и ви показва пълната дефиниция на тази дума. Иконката на програмата се появява в адрес бара, да не я търсите на друго място!
 6. StayFocusеd увеличава производителността на потребителите чрез лимитиране на времето  през деня, което прекарваме пред губещи време уеб сайтове. След като си разпрепделите времето за деня за такива сайтове в добавката, след неговото изтичане те ще се блокират и няма да можете да ги посетите в рамките на този ден. Изключително полезно разширение за премахване загубата на време и увеличаване резултата от нашата работа. Това е и много добър начин да настроите приложението за любимите сайтове на вашите деца, като така те ще се научат да остават много по фокусирани и да ограничите времето, което прекарват в някои сайтове
 7. Wikipedia Companion — Mini Wiki Browser е напълно функционален мини браузър и търсачка за огромния ресурс от информация-Wikipedia и важен инструмент за всеки Уикипедия потребител. Спестява ви време за търсене, многоезичен е и има опция за връщане напред и назад. 8. Подобни новини :
  Добавки за Google Chrome
  Черен списък на най-бавните разширения (добавки) за Mozilla Firefox
  Google Chrome
  Бързи клавишни комбинации за Google Chrome.
  Управление на паролите при Google Chrome
  Google вгради Flash плъгин в браузъра Chrome
  Как да изтриеме на историята на сърфирането от Google Chrome
  Най-често използваните клавишни комбинации в Google Chrome
  Добавки за mozilla firefox 5
  Добавки за mozilla firefox 7