Техники за батерията на АндроидЖелателно е поне 1 път в месеца да се разрежда батерията до край(до/под 5%),особено за хората без роот.1. Оставете батерията да падне близо до 5% или по малко.

2. Свържете телефона на зарядно, в контакта или USB, препоръчително USB, както е включен телефона, и изчакайте да светне зелената лампичка, която показва, че батерията е напълно заредена и докато волтажа е поне 4187mV(миливолта). По-голям волтаж като 4192mV или повече е по-добре. Използвайте програма като Overcharged или battery Indicator за да следите тези данни.

3. Махнете зарядното. Изключете телефона ( таблета)
4. Вържете телефона към зарядното както е изключен и изчакайте да се зареди до край, докато светне зелената лампичка. Има възможност лампичката да светне в зелено веднага след като вържете телефона ( таблета) към зарядното. Въпреки това го оставете за 1 час така, изключен и вързан към зарядното.

5. Махнете зарядното. Включете телефона ( таблета).

6. След като се включи изчакайте 2 минути и го изгасете отново.

7. Вържете обратно телефона към зарядното, докато е загасен телефона ( таблета). и изчакайте да светне зелената лампичка. Ако светне веднага след като го вържете към зарядното изчакайте още 1 час така.

8. Оставете телефона ( таблета) на зарядно и го рестартирайте в ClockWorkMod recovery menu и изтрийте данните за батерията по този начин: Advanced -> Wipe Batter stats.

9. Махнете зарядното. Рестартирайте телефона и сте готови!

Подобни новини :
Андроид Програми - Ревю
Кратко ръководство за Андроид
Първи досег с Андроид
Ръководство за Андроид (Android OS)
Задаване на mp3 като рингтон,аларма...,при Андроид.