Как да създадем виртуален хард диск при Windows7
С Windows 7 е възможно създаването на виртуалen хард-диск . Това ще ви позволи да правите Windows инсталация на живо върху виртуалния диск, без нуждата от буутване на виртуалния Computer.

За да създадете виртуален диск,направете следното:

Кликнете с десен бутон на Computer (Компютър)=> Manage (Управление) => Disk Management (Управление на дискове)-> Action (Още действия) => Create VHD (Създаване на VHD).
След което ще можете да зададете местоположението и размера му.

За да прикачите виртуален диск, в Start менюто дайте десен бутон на Computer => Manage => Disk Management => Action => Attach VHD, където ще трябва да зададете местоположение и дали да бъде, или не "read only".

За да инициализирате виртуален диск, в Start менюто дайте десен бутон на Computer => Manage => Disk Management -> Action => Attach VHD -> задайте местоположение => ОК => десен бутон върху виртуалния диск => Initialize Disk.

Изберете стила на разпределяне на дяла, десен бутон на празно място, изберете "New Simple Volume" и следвайте инструкциите на помощника. Ето, че в Windows Explorer се появи нов хард диск и можете да го използвате като реален такъв.

Подобни новини :
Как да си изберем хард диск?
Как да създадем диск за възстановяване на системата?
Скрити теми в Windows7
Проблем с интернета във Windows7
Изключване на автоматичното дефрагментиране при Windows7
Как да създадем дял в Windows 7
Как да създадем икона Show Desktop за Quick Launch
Как да създадем икона Show Desktop за Quick Launch
Записване на бутващ диск с Nero
Как да сканираме твърдия диск за грешки?